Kedves Érdeklődő!

Az alábbi telefonszámon tudod felvenni velem a kapcsoltatot, illetve a lenti űrlap kitöltésével üzenetet küldhetsz nekem én pedig visszahívlak.
06 30 790 6596
Kérdésed van? Írj nekem bátran!

  Bemutatkozás

  Jelentkezz most!

  Dr. Szollás Rita korcsolya versenyző és okleveles műkorcsolya sportedző vagyok. A korcsolyázás egész életemben fontos szerepet játszott, és abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy ez a hivatásom is.  A görkorcsolya tanítás ötlete a jégkorcsolyázásból ered, hiszen több éve sikeresen oktatok és edzősködöm a jégen és működtetem az erre épülő vállalkozásomat is, melyet a nyári szezonra a görivel bővítettem ki.

  A két sport mozgáskultúrája nagyon azonos, az alapok és a bonyolultabb technikai elemek közt is sok a hasonlóság, így a műkorcsolyázásban szerzett több éves tanítási tapasztalattal és több évtizedes korcsolyázási múlttal a görkorcsolya sport oktatása sem okoz gondot.

  A Szollás családról

  Családomhoz mindig is közel állt a korcsolya sportág, nagypapám Dr. Szollás László orvos, a Budapesti Korcsolyázó Egylet műkorcsolyázója, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke, kétszeres olimpiai bronzérmes, négyszeres világbajnoki aranyérmes, Európa-bajnok, valamint hatszoros magyar bajnok és máig a legeredményesebb magyar páros műkorcsolyázó. Versenyzői múltja mellett ő is foglalkozott korcsolya oktatással, tanítványai a Nagy testvérek (Nagy Mariann és Nagy László) szintén a világversenyek élén végeztek. Nagypapámhoz és a korcsolyázáshoz fűződő szeretetem vezetett el ahhoz, hogy én is ezt a sportot űzzem, mint versenyző és mostanra taníthassam, mint oktató/edző.

  Rólam

  Magamról még annyit írnék, hogy elvégeztem az Eötvös Lóránd Tudományegyetem jogi karát és jogászként is dolgoztam 4 éven keresztül, de a szívem mindig is a tanítás és a korcsolya oktatás felé húzott. Elhatároztam végül, hogy komolyabban szeretnék ezzel foglalkozni, ezért a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar (TF) sportedző és sportoktató képzésére is beiratkoztam. A képzést jeles átlaggal végeztem és 2010-től tanítani kezdtem a Széna téren működő jégpályán, ahol egyébként a mai napig dolgozom.
  2014-ben létre jött a Jégre fel! elnevezésű weboldalam és ezzel megalakítottam a saját korcsolya iskolámat, aki kíváncsi még több részletre ezzel kapcsolatban látogassa meg a másik honlapomat.
  2015-ben megszületett kisfiam, Benedek, akivel sokat mozgunk, sportolunk együtt, innen jött a baba-mama göri ötlete és mivel nekem bevált, szívesen osztanám meg másokkal is ezt az élményt.
  A görkorcsolya és a jégkorcsolya mozgás kultúrája azonos, így könnyedén cserélem le a jeget az aszfaltra. Több éves oktatói rutinnal rendelkezem a jégről, így egyértelmű volt számomra, hogy nyáron görit kell tanítsak.

  Célok

  Célom, hogy a korcsolya sport iránt érdeklődőket megtanítsam biztosan haladni úgy, hogy mozgás közben élvezettel tudjanak kikapcsolódni. Célom, hogy mindezt akár másokkal együtt is tegyék, szeretném népszerűsíteni a családi és a baba-mama göri órákat, hogy az óra egy közös délutáni program lehessen az egész családnak.

  Célom, hogy a korcsolya sport iránt érdeklődőket akár a nulláról megtanítsam biztosan haladni és nem csak a gyerekeket, hanem a felnőtteket is! Felnőtt korban is el lehet kezdeni sportokat, a görkorcsolyázás kifejezetten jó, hiszen nem ízület terhelő (mint pl a futás).

  Célom, hogy minél több embert buzdítsak korcsolyázásra legyen az akár a jégen akár az aszfalton!

  Legfrissebb hírek

  Elindult a 2024-es szezon! Gyertek görizni velem! Tanfolyamok, privát oktatás Budapesten.

  Elindult a 2024-es szezon! Gyertek görizni velem! Tanfolyamok, privát oktatás Budapesten.

  Elindult a 2024-es szezon, gyertek tanfolyamra vagy privát órára! Bővebb információkat olvashatsz a cikkben.

  Tovább olvasom
  Jégre fel!

  Télen sem hagynád abba a korcsolyázást?

  Nem is kell! Gyere velem a jégre is korizni! A két sport mozgáskultúrája és a feladatok is nagyon hasonlóak, ezért ha nem szeretnél télen több hónapot kihagyni, kattints a linkre és jelentkezz!
  Ha az aszfalton jól ment és kipróbálnád magad a jégen is látogass el weboldalamra és írj nekem!

  Jégre fel! – Korcsolya oktatás