Kedves Érdeklődő!

Az alábbi telefonszámon tudod felvenni velem a kapcsoltatot, illetve a lenti űrlap kitöltésével üzenetet küldhetsz nekem én pedig visszahívlak.
06 30 790 6596
Kérdésed van? Írj nekem bátran!

  Milyen görkorcsolyát válasszunk?

  Jelentkezz most!

  Nem csoda ha sokféle típusú és elnevezésű görkorcsolya közül hirtelen nem találjuk a magunknak valót.

  A görkorcsolya választásnál elsődleges szempont meghatározni a célt, amire használni szeretnénk, így szűkíthetjük a kört. Elnevezésük szerint vannak un. soros és 4 kerekű (retro) görkorcsolyák, amik lehetnek agresszív görik, fitness görik, szlalom görik, művészi (tánc) korcsolyák.

  Fontos tisztázni, hogy két nagy csoport van a soros göri és a 4 kerekű (azaz a retro) görkorcsolya. A kettőt teljesen más célra gyártották, de ettől függetlenül mindkettővel lehet görizni.

  Nézzük először a soros göriket:

  • Agresszív görkorcsolya egy masszív felépítésű általában 4 soros görkorcsolya, melyet ugrásokhoz, félcsövezéshez szalnának az inkább haladó görisek. Tiszta műanyag vázú csatos göri. Csak speciális görkori boltokban kapható.
  • Fitness görkorcsolya a legelterjedtebb göri, ezt használja mindenki, aki csak egy kicsit szeretné jól érezni magát, vagy esetleg elmenni időnként a családdal egy kis görizésre. A legtöbb kisgyerek is ilyen görit kap ajándékba is. Csatos, fűzős bekapcsolása és általában műanyag borítása is van.  Majdnem minden áruházban vagy sportboltban kapható.
  • Szlalom göri egy keskeny vékonyabb görifajta, általában puha borítása és cipő formája van.

  4 kerekű göri, amit művészi görkorcsolyának is hívnak ez a mindenki által jól ismert retro korcsolya aminek kerekei egymás mellett találhatóak, ma inkább azok használják akik szeretnének különféle koreográfiákat elsajátítani a görivel, olyan táncmozdulatokat például mint a forgás.

  Ha nem tudjuk még, mi a cél nem baj, ha megvesszük az un. fitness görkorcsolyát, ami egy kényelmes soros göri alkalmas nagyobb távolságok megtételére is használhatjuk közlekedési eszközként vagy éppen csak megtanulni korizni.

   

  Legfrissebb hírek

  Elindult a 2024-es szezon! Gyertek görizni velem! Tanfolyamok, privát oktatás Budapesten.

  Elindult a 2024-es szezon! Gyertek görizni velem! Tanfolyamok, privát oktatás Budapesten.

  Elindult a 2024-es szezon, gyertek tanfolyamra vagy privát órára! Bővebb információkat olvashatsz a cikkben.

  Tovább olvasom
  Jégre fel!

  Télen sem hagynád abba a korcsolyázást?

  Nem is kell! Gyere velem a jégre is korizni! A két sport mozgáskultúrája és a feladatok is nagyon hasonlóak, ezért ha nem szeretnél télen több hónapot kihagyni, kattints a linkre és jelentkezz!
  Ha az aszfalton jól ment és kipróbálnád magad a jégen is látogass el weboldalamra és írj nekem!

  Jégre fel! – Korcsolya oktatás